Wie ben ik?


Wilma Brinkman (1961)

Als  organisatiebegeleider, -trainer en -coach ben ik nauw betrokken bij cultuurverandering, intentioneel leren en veranderingen in organisaties. Ik ga ervan uit dat professionals en organisaties door het toepassen van kennis en ervaring al werkende steeds wijzer worden. 

Naast kennis en kunde is intuïtie een belangrijke bron.

Een stille raadgever, nog voordat wij zelf woorden hebben gevonden voor de ervaring. 

De vraag is; ' hoe kunnen we al deze bronnen waarderend benutten, ten dienste maken van goed werk en werkender wijs worden.

 

Wie ben ik als begeleider?

Voor mij is begeleiden voorbij het ego, een zijns-wijze.

Een wijze van begeleiden van vormgeven aan levenskunst, vanuit wijsheid, inzicht en inspiratie. Met het verlangen als koers en richting.

Het gaat over verhalen die vertelt mogen worden. Verhalen die zich afspelen langs de rafelrandjes van het leven en werken.

De levensverhalen die te lezen zijn in de ogen van mensen.

 

De expertise van de begeleider is een wijze van ZIJN.  Aandachtig, aanwezig, wakker en met alle zintuigen open.

Met de moed om te vertrouwen op intuïtie als wijze raadgever.

Voorbij de leegte te luisteren naar wat gezien, gehoord en gevoeld mag worden. Welke fenomenen zich aan ons openbaren binnen een context van complexiteit.

 

Vanuit integriteit begeleiden is voor mij: "De kunst van het professioneel gewoon doen". Want wij ervaren vooral wat wij niet-weten.

 

 Mijn activiteiten richten zich op ‘waarderend werken', op 'verhalen die vertelt mogen worden' en 'verhalen langs de rafelrandjes van het leven', het bewegen van binnenuit'. 

Wat beweegt de professional, het  team en de organisatie? 

 

Als docent/coach ben ik verbonden aan de opleiding; "Management in de Zorg", van de Hanzehogeschool te Groningen. Daarnaast heb ik mijn opdrachten.

 

 

Vanuit integriteit begeleiden is voor mij: "De kunst van het professioneel gewoon doen", niet meer en niet minder!